Buitenschrijnwerk Van nieuwenhuyze

Buitenschrijnwerk

Hout is al eeuwenlang een vaste waarde voor het produceren van ramen en deuren. Zowel bij een moderne als klassieke bouwstijl, houten ramen zijn tijdloos en passen zich perfect aan naar uw woning.

Een woning bouwen/renoveren heeft een grote impact op het milieu. Bij het produceren van aluminium en pvc ontstaan er vervuilende nevenproducten die in de praktijk niet of moeilijk te recycleren zijn. Houten ramen daarentegen houden het CO² vast dat de bomen tijdens hun groei hebben opgenomen en kunnen bij recyclage gebruikt worden als brandstof voor hernieuwbare energie. Ook schavelingen worden bij ons geperst tot brandhout zonder toevoegingen van bindmiddel.

Wij hebben een eigen vernieuwde productielijn waardoor zelfs driedubbel glas mogelijk is met een isolatiewaarde van 0.4 W/m²K. Wij helpen u graag verder bij de keuze van het glas.

Onze houtsoorten

De klassieke massieve houtsoorten zoals afzelia, padouk, afrormosia, sipo, eik, oregon kroon hebben wij op stock.

Een nog ecologischere variant van massief hout is het ‘laminated’ hout of gelamineerd hout. Deze raamkepers worden gelijmd en gevingerlast waardoor er een hoge stabiliteit ontstaat. Doordat de raamkepers geschaafd en op lange lengtes worden geïmporteerd, is er minder houtverlies en een optimaal gebruik van de grondstof. Voor de dikkere houtsecties is gelamineerd hout de garantie dat het tot in de kern perfect droog is. Ook verkrijgbaar zonder vingerlas in de zichtzijde.

Doordat gelamineerd hout stabieler is, kunnen we minder stabiele houtsoorten nu ook verwerken tot ramen en deuren. (sapelli, Thermowood 1e keus, ontspint lariks 1e keus, afzelia pachyloba, padouk, eik, kastanje, framiré, iroko,… de mogelijkheden zijn enorm! Wij bekijken graag met u wat er op de markt beschikbaar is!